Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Omlet trójkolorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mocno prowansalski wegetariański omlet

Omlet trójkolorowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Omlet trójkolorowy

 

Sposób przygotowania:

Omlet trójkolorowy
Jajka z ziołami prowansalskimi mocno ubijamy mikserem. Papryki i pomidory dokładnie myjemy. Pomidory kroimy na plasterki, paprykę w cienkie paski o długości około 1,5-2 cm, groszek odsączamy z zalewy. Na patelni do naleśników rozgrzewamy pół łyżki masła, wlewamy połowę ubitych jajek, na których układamy 1 pokrojonego pomidora. Posypujemy groszkiem oraz połową pokrojonej papryki, przykrywamy pokrywką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Omlet trójkolorowy
Jajka z ziołami prowansalskimi mocno ubijamy mikserem.
Omlet trójkolorowy
Papryki i pomidory dokładnie myjemy. Pomidory kroimy na plasterki, paprykę w cienkie paski o długości około 1,5-2 cm, groszek odsączamy z zalewy.
Omlet trójkolorowy
Na patelni do naleśników rozgrzewamy pół łyżki masła, wlewamy połowę ubitych jajek, na których układamy 1 pokrojonego pomidora. Posypujemy groszkiem oraz połową pokrojonej papryki