gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Omlet z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Omlety z dodatkiem warzyw są bardzo smaczne, można wymyślać różne kompozycje.

Omlet z bakłażanem

Składniki:

Omlet z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Omlet z bakłażanem
Na patelnię wrzuć masło, dobrze rozgrzej i usmaż posiekaną cebulę, po chwili dodaj pokrojony w kostkę bakłażan i smaż tak długo aż zmięknie . Przypraw do smaku solą i pieprzem. Jajka rozkłóć widelcem,połącz z posiekaną natką pietruszki i zalej bakłażana z cebulą.Smaż na małym ogniu bez mieszania 5 min. Następnie przełóż zawartość patelni do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku ok. 10 min.