e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Omlet z cukinii i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny i pożywny omlet z cukinii i pieczarek z żółtym serem

Omlet z cukinii i pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z cukinii i pieczarek

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z cukinii i pieczarek
Pieczarki dokładnie oczyścić, pokroić w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, podsmażyć, aż woda odparuje. Cukinię obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do pieczarek i podsmażyć przez 5 min. Dodać przyprawy: zioła prowansalskie, szałwię, tymianek, pieprz ziołowy i sól do smaku. Smażyć jeszcze ok. 5 min. Przygotować masę jajeczną: jajka roztrzepać, dodać maślankę i mąkę, połączyć w jednolitą masę. Gotową masą zalać warzywa. Posypać żółtym serem i posypać słodką papryką w proszku. Przykryć pokrywką i zapiec ok. 5 min. Podawać na ciepło. Można udekorować pomidorami i bazylią. Smacznego!
Omlet z cukinii i pieczarek
Pieczarki dokładnie oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć
Omlet z cukinii i pieczarek
Cukinię obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do pieczarek i podsmażyć
Omlet z cukinii i pieczarek
Przygotować masę jajeczną: jajka roztrzepać, dodać maślankę i mąkę, połączyć w jednolitą masę
Omlet z cukinii i pieczarek
Posypać żółtym serem i posypać słodką papryką w proszku