motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Omlet z farszem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawę podajemy gorącą. Omlet jest bardzo smaczny.

Omlet z farszem orzechowym

Składniki:

Omlet z farszem orzechowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z farszem orzechowym
Orzechy parzymy, obieramy ze skórki i drobno siekamy. Obraną cebulkę kroimy w piórka, a czosnek siekamy. Na rozgrzany olej dajemy cebulkę i czosnek. Jak się zarumieni dodajemy posiekane orzechy, dodajemy śmietanę i doprawiamy. Smażymy do momentu aż farsz zacznie się robić gęsty. Wtedy wyłączamy piec i przykrywamy, aby nie ostygło. Omlet; Jajka wybijamy do miseczki, roztrzepujemy, dodajemy mleko i szczyptę soli. Masło topimy na patelni i wlewamy przygotowane jajka. Jak spód omleta się zarumieni, a na górze jajka się zetną to dajemy na połówkę przygotowany farsz i przykrywamy drugą połówką.

Tagi:

jajko jajka omlet