Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Omlet z jagodą kanczacką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jagody kamczackie do drugie po truskawkach owoce gruntowe. Kwaskowe, lekko cierpkie, idealne do deserów.

Omlet z jagodą kanczacką

Składniki:

Omlet z jagodą kanczacką

 

Sposób przygotowania:

Omlet z jagodą kanczacką
Jajka wybić oddzielając przy tym białka od żółtek. Żółtka ubić z dodatkiem mielonej wanilii na gładką, białą masę, a białka z cukrem na puszystą masę. Masę z żółtek i pianę z białek delikatnie połączyć i dodać do nich przesianą mąkę. Na patelni roztopić masło i wylać porcję ciasta, smażyć z obu stron na złoty kolor. Omlety podawać z jagodami, creme fraiche i cukrem pudrem.

Tagi:

omlet