Omlet z konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste danie z jaj. Bardzo szybkie do przyrządzenia. Jest dosyć pożywne. Tutaj w wersji na słodko z konfiturą.

Omlet z konfiturą

Składniki:

Omlet z konfiturą

 

Sposób przygotowania:

Omlet z konfiturą
Dwa jajka wbiłam do miski, posypałam solą i roztrzepałam widelcem. Dodałam cztery łyżki mleka i znowu roztrzepałam widelcem. Następnie dodałam 2 łyżki mąki i wymieszałam. Na rozgrzanej patelni rozpuściłam łyżkę masła. Wlałam masę jajeczną na patelnię, smażyłam z obu stron na jasnobrązowy kolor. Gdy omlet jest gotowy, wykładam go na talerz. Połowę omletu smaruję 3-4 łyżeczkami konfitury i nakrywam drugą połówką omletu. Posypuję cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka omlet