Omlet z kurkami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurki oczyść z piasku. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę z kurkami i rozgniecionym czosnkiem, gdy cebula się zeszkli pr

Omlet z kurkami i cukinią

Składniki:

Omlet z kurkami i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Omlet z kurkami i cukinią
Kurki oczyść z piasku. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę z kurkami i rozgniecionym czosnkiem, gdy cebula się zeszkli przypraw solą, gałką muszkatołową, pieprzem, dodaj cukinię, odrobinę mleka lub śmietany, łyżkę masła, przykryj i duś pod przykryciem aż grzyby zmiękną.



Rozgrzej piekarnik do temp. 170 stopni. Naczynie żaroodporne podgrzej w piekarniku.

Jajka roztrzep z pozostałym mlekiem. Po dnie gorącego naczynia rozprowadź łyżkę masła, wyłóż warstwę kurek z cukinią i zalej masą jajeczną. Piecz aż omlet całkowicie się zetnie.

Tagi:

cukinia omlet