Gobusiaa

Gobusiaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Omlet z mąki ryżowej z porzeczkami i bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 401
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysł na smaczne rozpoczęcie dnia. Omlet idealny zarówno dla małych niejadków jak i dbających o figurę mam. Dietetyczny, smaczny i kolorowy. Bomba witaminowa

Omlet z mąki ryżowej z porzeczkami i bananem

Składniki:

Omlet z mąki ryżowej z porzeczkami i bananem

Omlet

Dodatki

Sposób przygotowania:

Omlet z mąki ryżowej z porzeczkami i bananem

Omlet

Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować. Można też wymieszać ręcznie, należy pamiętać o posiekaniu orzechów. Smażyć z obu stron na suchej patelni pod przykryciem. Po usmażeniu z jednej strony można dolać odrobinę wody i przykryć, omlet łatwiej odejdzie od dna.

Dodatki

Banana zblendowac na gładką masę, pozostawić parę plasterków dla ozdoby. Cześć porzeczek zblendowac i przetrzeć przez sitko, resztę ułożyć na omlecie. Jeśli są zbyt kwaśne można dorzucić ksylitolu, miodu lub cukru.

Podanie

Omlet posmarować zblendowanym bananem, ułożyć na nim porzeczki i polać sosem porzeczkowym.
Opcjonalnie posypać cukrem pudrem.