Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Omlet z pomidorami i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Omlet należy podawać od razu po przygotowaniu

Omlet z pomidorami i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z pomidorami i cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pomidorami i cebulą
Jajka wybić do głębokiego naczynia, ubić jak na biszkopt. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Do ubitych jajek wlać łyżkę wody, wsypać mąkę, pomidory, łyżkę szczypiorku, vegetę, pieprz, delikatnie wymieszać. Masę jajeczną wylać na patelnię z cebulą, zamieszać, przykryć i smażyć aż spód się zrumieni. Delikatnie przewrócić na drugą stronę i zrumienić. Usmażony omlet wyłożyć na talerz, posypać pozostałym szczypiorkiem, podawać.
Omlet z pomidorami i cebulą
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę
Omlet z pomidorami i cebulą
W głębokim naczyniu ubić jajka tak jak na biszkopt
Omlet z pomidorami i cebulą
Wymieszać z przygotowanymi składnikami, przyprawić do smaku
Omlet z pomidorami i cebulą
Smażyć pod przykryciem z obu stron na jasno złoty kolor