paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Omlet z rukolą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Omlet doskonały na śniadanie daje uczucie sytości i szybki w przygotowaniu

Omlet z rukolą i boczkiem

Składniki:

Omlet z rukolą i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Omlet z rukolą i boczkiem
Do miseczki wbić jajka dodać 2 łyżki mleka oraz mąkę. Całość wymieszać na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą. Rozgrzać patelnię i posmarować ją masłem wylać ciasto na omlet i smażyć. Gdy boki zaczynają dochodzić posypać omlet plasterkami boczku i na kilak sekund odwrócić na druga stronę. Wyłożyć usmażony omlet na talerzyk posmarować łyżką majonezu i na jeden bok włożyć wypłukana rukolę. Przykryć drugim bokiem.