Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Omlet z rukolą i prosciutto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny omlet we "włoskiej" odmianie...

Omlet z rukolą i prosciutto Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Omlet z rukolą i prosciutto

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z rukolą i prosciutto
Jajka dokładnie miksujemy z ziołami prowansalskimi. Na patelni do naleśników rozgrzewamy niewielką ilość masła, wlewamy ubite jajka i układamy umyte i pokrojone w cienkie plasterki pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy omlet rukolą, na nią kładziemy pokrojoną w około 1-1,5 cm szynkę prosciutto i posypujemy startym serem. Przykrywamy pokrywką i smażymy do czasu aż jajka się zetną, a ser rozpuści (około 1- 1,5 minuty). Doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy na talerz, a z pozostałych składników przygotowujemy drugi omlet.
Omlet z rukolą i prosciutto
Jajka dokładnie miksujemy z ziołami prowansalskimi.
Omlet z rukolą i prosciutto
Na patelni do naleśników rozgrzewamy niewielką ilość masła, wlewamy ubite jajka i układamy umyte i pokrojone w cienkie plasterki pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy omlet rukolą, na nią kładziemy pokrojoną w około 1-1,5 cm szynkę prosciutto