zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Omlet z tuńczykiem i pomidorem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Omlet z tuńczykiem, doskonały na obiad lub śniadanie.

Omlet z tuńczykiem i pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z tuńczykiem i pomidorem

 

  • 3 jajka
  • tuńczyk w oleju (puszka 185 g)
  • pomidor
  • przyprawa ognista (chilli, pieprz czarny, czosnek, kolendra i gorczyca, sól i papryka)
  • szczypiorek
  • pieprz mielony do smaku

 

Sposób przygotowania:

Omlet z tuńczykiem i pomidorem
Tuńczyka lekko odcedzam, ma zostać trochę oleju. Pomidora myję , obieram ze skórki i kroję w plastry. Jajka wybijam do miseczki dodaję przyprawę i ubijam.



Następnie do jajek przekładam tuńczyka i mieszam. Masę wlewam na rozgrzaną patelnię. Jak zacznie się ścinać układam plastry pomidora. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem i smażę pod przykryciem.



Pod koniec posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Omlet z tuńczykiem i pomidorem
Tuńczyka lekko odcedzam, ma zostać trochę oleju. Pomidora myję , obieram ze skórki i kroję w plastry
Omlet z tuńczykiem i pomidorem
Jajka wybijam do miseczki dodaję przyprawę i ubijam.
Omlet z tuńczykiem i pomidorem
Następnie do jajek przekładam tuńczyka i mieszam. Masę wlewam na rozgrzaną patelnię
Omlet z tuńczykiem i pomidorem
Jak zacznie się ścinać układam plastry pomidora. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem i smażę pod przykryciem.