czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Omlet ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Puszysty, biszkoptowy omlet to smaczny pomysł na rozpoczęcie dnia :) takie śniadanie zadowoli każdego :)

Omlet ze szparagami

Składniki:

Omlet ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze szparagami
Z białych szparagów odłamać końcówki i obrać łodygi obieraczką, następnie gotować 5 minut we wrzątku z dodatkiem niewielkiej ilości soli i cukru.

Białka jajek ubić na sztywną pianę, zmiksować żółtkami, wymieszać z jogurtem, mąką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i częścią posiekanego szczypiorku.

Masę jajeczną wylać na średnio rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami oleju, na wierzchu ułożyć szparagi. Kiedy spód się zezłoci, delikatnie odwrócić.

Gotowy omlet posypać szczypiorkiem. Smacznego :)

Tagi:

danie omlet