Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Omlet ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry omlet smakuje wybornie.

Omlet ze szpinakiem

Składniki:

Omlet ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze szpinakiem
Dokładnie umyć szpinak, usunąć ogonki i sparzyć listki gorącą wodą, osączyć i pokroić nożem. Dwie łyżki margaryny rozgrzać na patelni i przesmażyć szpinak, dodać mąkę, czosnek roztarty połączony z solą i pieprzem, a na końcu rozprowadzić łyżką mleka. Jajka rozkłócić z pozostałą częścią mleka, posolić i usmażyć omlet. Nałożyć szpinak, złożyć omlet na pół, podważyć nożem i zsunąć na talerz. Na końcu polać, roztopionym masłem.

Tagi:

szpinak omlet