p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Omlet ze szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybki i smaczny, nawet dla tych co nie lubią szpinaku

Omlet ze szpinaku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Omlet ze szpinaku

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze szpinaku
Szpinak należy dokładnie opłukać, potem usunąć ogonki. Następnie na durszlaku sparzyć listki wrzącą wodą, osączyć i dość grubo posiekać. Krótko (około trzech minut) smażyć na łyżce oliwy, dodać roztarty czosnek, sól, pieprz kolorowy.
Jajka dokładnie ubić trzepaczką, wtłoczyć dużo powietrza, posolić i wylać na szpinak, usmażyć omlet na małym ogniu. Gdy się zetnie, przykryć pokrywka by doszedł. Można teraz omlet złożyć na pół lub nie i delikatnie zsunąć na podgrzany w piekarniku talerz, można ozdobić pomidorami.
Omlet ze szpinaku
Etap 1
Omlet ze szpinaku
Etap 2
Omlet ze szpinaku
na durszlaku sparzyć listki wrzącą wodą