jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Omlety z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

omleciki truskawkowe ze śmietanką

Omlety z truskawkami

Składniki:

Omlety z truskawkami

 

  • CIASTO:
  • cukru pudru, 2 łyżki budyniu bananowego, 3 łyżki mąki pszennej, szczypta soli, olej do smażenia
  • NADZIENIE:
  • 1/2 szklanki smietany 30 %, 2 szklanki truskawek, 1serek homogenizowany, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Omlety z truskawkami
CIASTO:

Jajka i żółtka utrzec z połową cukru i szczyptą soli, dodać mąkę i budyń. Omlety smażyć na oleju na rumiano. Ostudzić.

NADZIENIE:

Śmietanę ubić, truskawki zmiksować z pozostałym cukrem pudrem. Serek połączyć ze śmietaną i połową musu truskawkowego, doprawić sokiem z cytryny. Schłodzić. Na omlety nakładać porcje nadzienia, złożyć na połowę. Przed podaniem polać pozostałym musem truskawkowym.