85martita

85martita

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Opiekane śledzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ,że aż palce lizać

Opiekane śledzie

Składniki:

Opiekane śledzie

 

 

  • zalewa :
  • 1 szkl. octu
  • 5 szkl. wody
  • sól

Sposób przygotowania:

Opiekane śledzie
Śledzie oczyścić i wymyć . Posolić , obtoczyć w mące lub tartej bułce i smażyć . Ułożyć w słoikach dodając po małym listku laurowym , 2 ziarna ziela angielskiego i 2-3 plastry cebuli . Zagotować wodę z octem i solą (do smaku) , zalać słoiki , zakręcić i do góry dnem do ostygnięcia . W chłodnym miejscu można przechowywać kilka miesięcy .

Tagi:

tarta śledzie