Strona główna Opieńki duszone w śmietanie

Opieńki duszone w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Opieńki duszone w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Opieńki duszone w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 7066

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i


czas:

Opieńki duszone w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 40 dag opieńków
  • 5 dag masła
  • 1 cebula (lub por)
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szkl śmietany
  • zielenina

Opieńki duszone w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i pokroić w paski. Włożyć grzyby na stopiony w naczyniu tłuszcz, dodać drobno pokrojoną cebulę (lub białą część pora) i osolić do smaku. Ogrzewać na małym ogniu tak długo aż grzyby będą prawie całkowicie odparowane. Zalać je wtedy śmietaną i tylko krótko zagotować. Podawać posypane zieleniną z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko lub ziemniaków.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Opieńki duszone w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Marynowane maślaki Makaron z sosem ze świeżych podgrzybków Sakiewki z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami
Zapiekane pomidory z kurką i zacierkami Risotto z podgrzybkami Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką
Babeczki gryczane z grzybami (krok po kroku) Pulpeciki w leśnym sosie Filet z prawdziwkach
Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą Roladki schabowe z grzybami i warzywami Ryżowa przekąska na ciepło

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane