Strona główna Opieńki duszone w śmietanie

Opieńki duszone w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Opieńki duszone w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 7066

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i


czas:

Opieńki duszone w śmietanie - SKŁADNIKI:

Opieńki duszone w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i pokroić w paski. Włożyć grzyby na stopiony w naczyniu tłuszcz, dodać drobno pokrojoną cebulę (lub białą część pora) i osolić do smaku. Ogrzewać na małym ogniu tak długo aż grzyby będą prawie całkowicie odparowane. Zalać je wtedy śmietaną i tylko krótko zagotować. Podawać posypane zieleniną z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko lub ziemniaków.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Opieńki duszone w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem Zapiekanki z pieczarkami Pizza z boczniakami, kurczakiem i rukwią
Parówki po angielsku Sałatka z blanszowanymi pieczarkami Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Kartoflanka z dyniową wyspą Hot - dog w naleśniku Pizza z pieczarkami  jajkiem i ogórkiem
Pomidorowa pizza z pieczarkami Schabowy pod pierzynką Pieczarkowa z szalotką i kiełkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane