Strona główna Opieńki duszone w śmietanie

Opieńki duszone w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Opieńki duszone w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Opieńki duszone w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 7066

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i


czas:

Opieńki duszone w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 40 dag opieńków
  • 5 dag masła
  • 1 cebula (lub por)
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szkl śmietany
  • zielenina

Opieńki duszone w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i pokroić w paski. Włożyć grzyby na stopiony w naczyniu tłuszcz, dodać drobno pokrojoną cebulę (lub białą część pora) i osolić do smaku. Ogrzewać na małym ogniu tak długo aż grzyby będą prawie całkowicie odparowane. Zalać je wtedy śmietaną i tylko krótko zagotować. Podawać posypane zieleniną z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko lub ziemniaków.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Opieńki duszone w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
 Marynowane rydze Młoda kapusta Eli z bobem,pieczarkami i kiełbasą Kasza gryczana z kurkami
Kurczak z grzybami i makaronem soba Drobiowo - serowa rolada Tarta z maślakami
Grzybowe drożdżówki Sałatka z bobem i pieczarkami Kurki w sosie śmietanowo-koperkowym
Grzyby marynowane w rosole Roladki z ogórkiem w sosie grzybowym Sos pieczarkowo-pietruszkowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane