Strona główna Opieńki duszone w śmietanie

Opieńki duszone w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Opieńki duszone w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Opieńki duszone w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 7066

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i


czas:

Opieńki duszone w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 40 dag opieńków
  • 5 dag masła
  • 1 cebula (lub por)
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szkl śmietany
  • zielenina

Opieńki duszone w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i pokroić w paski. Włożyć grzyby na stopiony w naczyniu tłuszcz, dodać drobno pokrojoną cebulę (lub białą część pora) i osolić do smaku. Ogrzewać na małym ogniu tak długo aż grzyby będą prawie całkowicie odparowane. Zalać je wtedy śmietaną i tylko krótko zagotować. Podawać posypane zieleniną z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko lub ziemniaków.



Komentarze do Opieńki duszone w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Ślimaczki drożdżowe z pieczarkami Papryka faszerowana ryżem,szpinakiem i boczniakami Pieczarki z ryżem i pietruszką
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Smażony kotlet z kani Sałatka z grillowanych warzyw z serowymi kulkami
Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem Krem pieczarkowy z tostem Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką
Rolada Eli z żółtego sera Przepiórcze jaja na pieczarkach Schab w mleczno- grzybowym sosie
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane