Strona główna Opieńki duszone w śmietanie

Opieńki duszone w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Opieńki duszone w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Opieńki duszone w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 7066

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i


czas:

Opieńki duszone w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 40 dag opieńków
  • 5 dag masła
  • 1 cebula (lub por)
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szkl śmietany
  • zielenina

Opieńki duszone w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby oczyścić odrzucając jednocześnie ich wiotkie trzony. Same kapelusze umyć i pokroić w paski. Włożyć grzyby na stopiony w naczyniu tłuszcz, dodać drobno pokrojoną cebulę (lub białą część pora) i osolić do smaku. Ogrzewać na małym ogniu tak długo aż grzyby będą prawie całkowicie odparowane. Zalać je wtedy śmietaną i tylko krótko zagotować. Podawać posypane zieleniną z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko lub ziemniaków.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Opieńki duszone w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Grzyby w śmietanie Karkówka w sosie grzybowym Kotleciki z pieczarkami i wędliną
Sos grzybowy - kurkowy Gołąbki pieczone w pomidorach Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami
Sos pieczarkowy na masełku Kapusta na ciepło z pieczarkami Sól morska grzybowa
Kasza jaglana z białą kiełbasą i pieczarkami Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką Pomidory Eli faszerowane jajecznicą

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane