Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Oponki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niezawodne - oponki serowe.

Oponki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Oponki

 

Sposób przygotowania:

Oponki
Ser biały zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Margarynę odpowiednio wcześnie wyjąć z lodówki, potrzebna nam będzie miękka. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie zagnieść ciasto. Rozwałkować. Dużą szklanką wyciąć kółka, a w środku kółka wyciąć kieliszeczkiem środki. Oponki odstawić, a środki i pozostałe ciasto zagnieść. Ponownie rozwałkować i znowu wycinać. Smażyć na mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Osączyć na ręczniku papierowym i ostudzić. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Oponki
Podane składniki połączyć ze sobą i zagnieść.
Oponki
Z rozwałkowanego ciasta powycinąć oponki.
Oponki
Smażyć na mocno rozgrzanym głębokim oleju.

Tagi:

sery ser oponki.