halcia76

halcia76

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Oponki rumowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwa do wykonania przekąska na ostatki

Oponki  rumowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Oponki rumowe

 

Sposób przygotowania:

Oponki rumowe
Margarynę posiekać z mąką ,dodać ser oraz resztę składników, wyrobić w razie potrzeby zagęścić mąką. Ciasto rozwałkować na grubość ok.0,5cm. Szklanką wycinamy kółka, a następnie kieliszkiem wykrawamy środek . Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor, po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem z domieszką wanilii. Z podanych proporcji wychodzi po ok.100 oponek i kulek.
Oponki  rumowe
Z podanych składników zagniatamy ciasto
Oponki  rumowe
Szklanką i kieliszkiem wycinamy kółeczka
Oponki  rumowe
Oponki i kulki smażymy na złoto na gorącym tłuszczu
Oponki  rumowe
Gotowe ciasteczka posypujemy cukrem pudrem