jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Orecchiette z pastą rybną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zakąseczki z wędzonej ryby i makaronu - na jeden ząb!

Orecchiette z pastą rybną

Składniki:

Orecchiette z pastą rybną

 

  • pół zmielonego wędzonego śledzia
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 10 dag makaronu typu uszka - Orecchiette
  • mały słoiczek kaparów
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • słodka paprykado dekoracji
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Orecchiette z pastą rybną
Ugotuj makaron aldente, przelej go zimną wodą i odtudź. Do zmielonej ryby dodaj musztardę miodową , majonez. dopraw pieprzem cytrynowym i wymieszaj na gładką masę. Małe kuleczki z masy rybnej układaj między dwoma uszkami. Na górze kazdej ułóż kapara i przebij wykałaczką. Brzeg dolnego makaronu osyp słodką papryką w proszku.