jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Orientalny bukiet

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

To dla Szczurka bukiet orientalny- z bakaliami - pomysł niebanalny :)

Orientalny bukiet

Składniki:

Orientalny bukiet

 

  • 50g makaronu ryżowego wstążki TaoTao
  • 2 szklanki soku z jagód (z kompotu)
  • 40 dag twarożku wiejskiego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki mleczka kokosowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • wiórki kokosowe
  • 2 kiwi
  • bakalie różne wg uznania
  • 1/2 szklanki borówki amerykańskiej (lub jagody kamczackiej)
  • może być mrożona
  • cukier trzcinowy

 

Sposób przygotowania:

Orientalny bukiet
Kompot zagotuj, po czym wrzuć do niego 50g makaronu ryżowego. Zdejmij z ognia. Odczekaj aż makaron zmięknie i nabierze fioletowego koloru- odsącz z soku. Twarożek rozgnieć z dodatkiem mleczka kokosowego, 2 łyżek wiórków kokosowych, cukru pudru i soku z limonki. Na talerz wyłóż fantazyjnie fioletowy makaron , a na nim kokosowy twarożek. Udekoruj deser owocami i bakaliami. Puść wodze fantazji, bo na efekcie wizualnym zależy powodzenie deseru, który w sumie jest prosty.