lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Oryginalne racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne racuchy z warzywami, szynką i serem żółtym...

Oryginalne racuchy

Składniki:

Oryginalne racuchy

 

 

Sposób przygotowania:

Oryginalne racuchy
Mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną i proszek do pieczenia wymieszać razem. Następnie wbić do tego dwa jajka i wlać mleko. Wszystkie te składniki bardzo dobrze wymieszać. Cebulę obrać, przemyć wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Paprykę czerwoną umyć, wyciąć ze środka gniazdo nasionek i pokroić w kostkę. Pieczarki dokładnie umyć i pokroić w nieduże plasterki. Szynkę pokroić w kostkę. . Wszystkie te składniki dać na patelnię, na rozgrzany olej i dusić przez chwilę do miękkości. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do wyrobionego ciasta dodać podduszone składniki oraz starty ser. Całość doprawić jeszcze do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Na rozgrzanym oleju piec placuszki z jednej i drugiej strony.