kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Orzechowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bezy orzechowe mają tendencję do szybkiego znikania

Orzechowe bezy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orzechowe bezy

Sposób przygotowania:

Orzechowe bezy

Postaw garnek z wodą na małym ogniu i zagotuj. Do miski wlej białka. Orzechy zetrzyj na pyłek. Jak woda się zagotuje, postaw białka i za pomocą miksera na wysokich obrotach ubij białka na sztywną pianę. Następnie porcjami dodawaj cukier puder ( cały czas ubijaj nad gorącą, gotującą się wodą). Gdy wsypiesz cały cukier puder, zdejmij garnek z ognia i dodawaj do piany pudrowej orzechy i wymieszaj dokładnie. Napełnij masą szprycę i wyciskaj ciasteczka o dowolnej formie na papier do pieczenia ( nie smaruj go niczym ). Wstaw do piekarnika i piecz ok 40 min w 125*C lub do momentu gdy bezy będą suche.
Pamiętaj aby cały czas piana była "podgrzewana". Nie zdejmuj miski z gorącej wody.
Smacznego

Redakcja poleca: