Orzechowe bezy

Bezy « poprzedni | następny »
kasperki2

Srebrny Ekspert
Przepisy: 255
zdjęcia: 1 z 5
Orzechowe bezy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bezy orzechowe mają tendencję do szybkiego znikania


danie wegetariańskie
trudność: średnie
czas:

Orzechowe bezy - SKŁADNIKI:

Orzechowe bezy - PRZYGOTOWANIE:

Postaw garnek z wodą na małym ogniu i zagotuj. Do miski wlej białka. Orzechy zetrzyj na pyłek. Jak woda się zagotuje, postaw białka i za pomocą miksera na wysokich obrotach ubij białka na sztywną pianę. Następnie porcjami dodawaj cukier puder ( cały czas ubijaj nad gorącą, gotującą się wodą). Gdy wsypiesz cały cukier puder, zdejmij garnek z ognia i dodawaj do piany pudrowej orzechy i wymieszaj dokładnie. Napełnij masą szprycę i wyciskaj ciasteczka o dowolnej formie na papier do pieczenia ( nie smaruj go niczym ). Wstaw do piekarnika i piecz ok 40 min w 125*C lub do momentu gdy bezy będą suche.
Pamiętaj aby cały czas piana była "podgrzewana". Nie zdejmuj miski z gorącej wody.
Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Orzechowe bezy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bezy
Bezowe placuszki z owocami i bitą śmietaną Czekoladowe bezy Merengi kawowe czyli bezy
Kokosanki -ciasteczka bezowe Zakochane różowe bezy Domowe bezy miętowe
Kruche ciasteczka bezowe Tarta cytrynowa z bezą Bezowe gniazdka z jagodami
Najprostsze bezy Słodkie bezy z kawową nutką Ciastka słoneczka

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane