kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Orzechowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bezy orzechowe mają tendencję do szybkiego znikania

Orzechowe bezy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orzechowe bezy

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe bezy
Postaw garnek z wodą na małym ogniu i zagotuj. Do miski wlej białka. Orzechy zetrzyj na pyłek. Jak woda się zagotuje, postaw białka i za pomocą miksera na wysokich obrotach ubij białka na sztywną pianę. Następnie porcjami dodawaj cukier puder ( cały czas ubijaj nad gorącą, gotującą się wodą). Gdy wsypiesz cały cukier puder, zdejmij garnek z ognia i dodawaj do piany pudrowej orzechy i wymieszaj dokładnie. Napełnij masą szprycę i wyciskaj ciasteczka o dowolnej formie na papier do pieczenia ( nie smaruj go niczym ). Wstaw do piekarnika i piecz ok 40 min w 125*C lub do momentu gdy bezy będą suche.
Pamiętaj aby cały czas piana była "podgrzewana". Nie zdejmuj miski z gorącej wody.
Smacznego
Orzechowe bezy
Etap 1 - gdy woda się zagotuje postaw miskę z białkami i zacznij ucierać
Orzechowe bezy
Etap 2 - do osobnego pojemniczka zetrzyj na proszek orzechy macadami i nerkowca
Orzechowe bezy
Etap 3 - gdy ubijesz sztywną pianę z białek, połączysz cały cukier puder, jako ostatnie dodaj orzechy
Orzechowe bezy
Etap 4 - na koniec wyciśnij szprycą bezy i piecz ok 40 min w 125 *C

Tagi:

bezy