Orzechowe bezy

Bezy « poprzedni | następny »
kasperki2 - Przepis na: Orzechowe bezy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 255
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Orzechowe bezy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bezy orzechowe mają tendencję do szybkiego znikania


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Orzechowe bezy - SKŁADNIKI:

Orzechowe bezy - PRZYGOTOWANIE:

Postaw garnek z wodą na małym ogniu i zagotuj. Do miski wlej białka. Orzechy zetrzyj na pyłek. Jak woda się zagotuje, postaw białka i za pomocą miksera na wysokich obrotach ubij białka na sztywną pianę. Następnie porcjami dodawaj cukier puder ( cały czas ubijaj nad gorącą, gotującą się wodą). Gdy wsypiesz cały cukier puder, zdejmij garnek z ognia i dodawaj do piany pudrowej orzechy i wymieszaj dokładnie. Napełnij masą szprycę i wyciskaj ciasteczka o dowolnej formie na papier do pieczenia ( nie smaruj go niczym ). Wstaw do piekarnika i piecz ok 40 min w 125*C lub do momentu gdy bezy będą suche.
Pamiętaj aby cały czas piana była "podgrzewana". Nie zdejmuj miski z gorącej wody.
Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Orzechowe bezy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bezy
Orzechowy z bezą Miętowe gniazda bezowe Proste domowe beziki
Czekoladowy torcik bezowy Makaroniki z musem z suszonych jabłek Koszyczki bezowe pełne jagód
Bezy o miętowym smaku Torcik bezowy z borówką amerykańską Kokosanki na białkach
Moje idealne bezy Ciasteczka kokosowe z lemon curd Bezowe korony z kremem cytrynowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane