Orzechowe bezy

Bezy « poprzedni | następny »
kasperki2 - Przepis na: Orzechowe bezy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 255
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Orzechowe bezy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bezy orzechowe mają tendencję do szybkiego znikania


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Orzechowe bezy - SKŁADNIKI:

Orzechowe bezy - PRZYGOTOWANIE:

Postaw garnek z wodą na małym ogniu i zagotuj. Do miski wlej białka. Orzechy zetrzyj na pyłek. Jak woda się zagotuje, postaw białka i za pomocą miksera na wysokich obrotach ubij białka na sztywną pianę. Następnie porcjami dodawaj cukier puder ( cały czas ubijaj nad gorącą, gotującą się wodą). Gdy wsypiesz cały cukier puder, zdejmij garnek z ognia i dodawaj do piany pudrowej orzechy i wymieszaj dokładnie. Napełnij masą szprycę i wyciskaj ciasteczka o dowolnej formie na papier do pieczenia ( nie smaruj go niczym ). Wstaw do piekarnika i piecz ok 40 min w 125*C lub do momentu gdy bezy będą suche.
Pamiętaj aby cały czas piana była "podgrzewana". Nie zdejmuj miski z gorącej wody.
Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Orzechowe bezy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bezy
Kokosanki maślane Kokosanki na maśle Truskawkowy obłoczek
Bezowy tort z winnymi gruszkami Bezowy z kremem kawowym Bezy z kremem kawowym
Orzechowy z bezą Miętowe gniazda bezowe Proste domowe beziki
Czekoladowy torcik bezowy Makaroniki z musem z suszonych jabłek Koszyczki bezowe pełne jagód

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane