Orzechowe bezy

Bezy « poprzedni | następny »
kasperki2 - Przepis na: Orzechowe bezy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 255
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Orzechowe bezy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bezy orzechowe mają tendencję do szybkiego znikania


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Orzechowe bezy - SKŁADNIKI:

  • 200 ml białek
  • 40g orzechów macadamia
  • 35g orzechów nerkowca
  • 350 ml cukru pudru

Orzechowe bezy - PRZYGOTOWANIE:

Postaw garnek z wodą na małym ogniu i zagotuj. Do miski wlej białka. Orzechy zetrzyj na pyłek. Jak woda się zagotuje, postaw białka i za pomocą miksera na wysokich obrotach ubij białka na sztywną pianę. Następnie porcjami dodawaj cukier puder ( cały czas ubijaj nad gorącą, gotującą się wodą). Gdy wsypiesz cały cukier puder, zdejmij garnek z ognia i dodawaj do piany pudrowej orzechy i wymieszaj dokładnie. Napełnij masą szprycę i wyciskaj ciasteczka o dowolnej formie na papier do pieczenia ( nie smaruj go niczym ). Wstaw do piekarnika i piecz ok 40 min w 125*C lub do momentu gdy bezy będą suche.
Pamiętaj aby cały czas piana była "podgrzewana". Nie zdejmuj miski z gorącej wody.
Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Orzechowe bezy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bezy
Bezy do deserów Beziki orzechowe Bezy z kremem cytrynowym
Pyszne domowe bezy Kokosowy zajączek Mini bezy z kremem
Słodkie bezy Ciasteczka babci Kokosanki
Ricciarelli Babeczki żurawinowe z bezą i kremem kawowym Bezy kawowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane