luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Orzechowe mini-rogaliki

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszne rogaliki, ktore zniknely w mgnieniu oka:)

Orzechowe mini-rogaliki

Składniki:

Orzechowe mini-rogaliki

 

  • 200 gram masla
  • 200 gram serka np. philadelphia
  • 300 gram maki pszennej
  • 50 gram cukru
  • 50 gram cukru brazawego
  • 50 gram orzechow mielonych
  • szczypta cynamonu(niekoniecznie)

Sposób przygotowania:

Orzechowe mini-rogaliki
Maslo,serek i make wymieszac i wyrobic ciasto (jesli trzeba to dodac troche wiecej maki). Wlozyc do woreczka foliowego i odstawic na 2 godziny do lodowki. Po tym czasie podzielic je na 4 czesci, 3 odlozyc znowu do lodowki. Cukry wymieszac z orzechami. 1/4 cukrowej mieszanki wysypac na blat kuchenny i rozwalkowac na niej 1 czesc ciasta na srednice ok.26 cm. (zdjecia dodam na forum), podzielic na 12 kawalkow i nastepnie zrolowac- zaczynajac od szerszego konca-formujac rogaliki. Piec ok.30 min. na blaszce wylozonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni.