k@mil@

k@mil@

Kucharz
[Przepisów: 7]

orzechowiec

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

pyszny pyszniutki orzechowiec :)

orzechowiec

Składniki:

orzechowiec

 

 

 

  • masa wg uznania

Sposób przygotowania:

orzechowiec
Wszystkie składniki zagnieść i wyrobić ciasto
Podzielić na2 części , piec osobno na złocisty kolor w tem 180 stopni ok. 10 min
Przygotować masę budyniową ja użyłam gotowej masy z ciasta ,,krówka'' ale można można użyć swoją ulubioną masę.
Na ostudzone ciasto wyłożyć masę. Pokruszyć jeden place ciasta na masę lub w całości wyłożyć i na to wyłożyć masę orzechową
Na masę ; wszystkie połączyć podgrzać na wolnym ogniu na końcu dodać orzechy .Mogą być włoskie laskowe lub w karmelu wg uznania .
Placek -masa-placek -masa orzechowa lub
placek -masa - skruszony jeden placek - masa