eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Orzechowiec Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo szybkie i pyszne ciasto orzechowo-jabłkowe.

Orzechowiec Eli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Orzechowiec Eli

 

Sposób przygotowania:

Orzechowiec Eli
Margarynę roztopić i ostudzić.Umyte,obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić w kostkę i zasypać cukrem na pół godziny.Do miski przesiać mąkę,proszek do pieczenia i sodę.Dodać jabłka z wytworzonym sokiem,orzechy,jajka,margarynę i wymieszać.Tortownicę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto wyłożyć do tortownicy i piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 sropni C.Smacznego!
Orzechowiec Eli
Tak wygląda ciasto orzechowo-jabłkowe w przekroju.