Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Orzechowiec z masą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Kolejna wersja ciasta z orzechami - tutaj połączenie z masą i ciastem kruchym oraz powidłami śliwkowymi.

Orzechowiec z masą

Składniki:

Orzechowiec z masą

 

Sposób przygotowania:

Orzechowiec z masą
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesitować. Dodać margarynę i posiekać. Dodać jajka.

Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i wymieszać.

Każdą rozłożyć na osobnych blachach i upiec w 180 stopniach. Pieczemy ok. 40 minut.

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.

Masło utrzeć na puch. Powoli dodawać po łyżce budyniu. Orzechy pokroić na małe kawałki. Dodać miód i wymieszać.

Przełożenie: ciasto jasne + masa + ciasto ciemne + powidła +orzechy. 

Tagi:

ciasto orzechy