jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Orzechowy przekładaniec waflowy.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

To pyszne wafle przekładane masą czekoladowo-orzechową z nutką dzikiej róży. Polecam!

Orzechowy przekładaniec waflowy. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orzechowy przekładaniec waflowy.

 

  • 1 opakowanie wafli tradycyjnych
  • 150 g masła czekoladowego
  • 150 g masła niesolonego
  • 2 paczki herbatników
  • 3/4 szklanki orzechów
  • kilka łyżek przecieru różanego
  • polewa czekoladowa i orzechy do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Orzechowy przekładaniec waflowy.
Do miseczki wkładamy świeże masło oraz masło czekoladowe. Miksujemy je razem na puszystą gładką masę. Mielimy (lub siekamy blenderem) herbatniki oraz orzechy. Dodajemy je do masła i mieszamy. Na końcu dodajemy przecier różany. Po dokładnym wymieszaniu przekładamy masą kolejne wafle dociskając je mocno tak, by się zlepiły. Górę polewamy stopioną polewą czekoladową i dekorujemy orzechami.
Orzechowy przekładaniec waflowy.
Masło oraz masło czekoladowe miksujemy je razem na puszystą gładką masę.
Orzechowy przekładaniec waflowy.
Mielimy (lub siekamy blenderem) herbatniki oraz orzechy.
Orzechowy przekładaniec waflowy.
Po dokładnym wymieszaniu przekładamy masą kolejne wafle .
Orzechowy przekładaniec waflowy.
Górę polewamy stopioną polewą czekoladową i dekorujemy orzechami.