jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Orzeźwiający torcik porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Osobiście nie przepadam za całymi porzeczkami. Jak dla mnie są za kwaśne. Ale jeśli zostaną zmiksowane, posłodzone i połączone ze śmietanka to nie ma nic lepszego:).

Orzeźwiający torcik porzeczkowy

Składniki:

Orzeźwiający torcik porzeczkowy

 

  • Składniki:
  • Biszkopty okrągłe na wyłożenia dna,
  • 0,5 litry śmietanki 30%,
  • 3-4 łyżki cukru pudru,
  • ¾ szklanki musu porzeczkowego,
  • 5 łyżeczek żelatyny,
  • 1,5 galaretki o smaku czarnej porzeczki

 

Sposób przygotowania:

Orzeźwiający torcik porzeczkowy
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Studzimy. Śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier oraz mus. Na koniec wlewamy żelatynę. Dokładnie miksujemy. Porzeczkową śmietankę wylewamy na biszkopty. Torcik odstawiamy do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Studzimy. Tężejącą wylewamy na zastygnięty torcik. Ponownie odstawiamy do zastygnięcia.

Tagi:

biszkopt