Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Ośmiornica z sałatką ze smażonej papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Mięso ośmiornicy jest bardzo cenione ze względu na jego smak i kruchość, ośmiornica nadaje się do smażenia, duszenia i grillowania.

Ośmiornica z sałatką ze smażonej papryki

Składniki:

Ośmiornica z sałatką ze smażonej papryki

 

Sposób przygotowania:

Ośmiornica z sałatką ze smażonej papryki
W garnku zagotuj wodę i dolej sok z cytryny, do gotującej się wody włóż całą ośmiornicę i gotuj 40-50 min aż do miękkości, ugotowaną ośmiornicę wyjmij z wody w której się gotowała i podziel ją na porcje. Na patelki rozgrzej oliwę i wrzuć na nią kawałki papryki układając je skórą do dołu, kiedy papryka zmięknie ściągnij z niej skórę a na tę samą patelnię wrzuć czosnek, natkę pietruszki i kawałki ośmiornicy (poczekaj chwilę aż mięso przejdzie smakiem papryki) całość dopraw solą i pieprzem.

Tagi:

papryka