jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Ośmiorniczki jajeczno-śledziowe.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Żartów z jajem w roli głównej ciąg dalszy......

Ośmiorniczki jajeczno-śledziowe.

Składniki:

Ośmiorniczki jajeczno-śledziowe.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ośmiorniczki jajeczno-śledziowe.
Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki. Z śledzi wycinamy paski, które utworzą ramiona ośmiorniczki.Jajo dekorujemy.

W miejscu oczu robimy małe dziurki i wkładamy kapary.

Z plasterków ogórka robimy gebę. Posypujemy papryką. Takie ośmiorniczki układamy na liściach sałaty i podajemy w tej formie na stół. Można tez ułozyć na niebieski talerzyk.