mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Ostra jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ostra, ale bardzo smaczna zupa.

Ostra jarzynowa

Składniki:

Ostra jarzynowa

 

  • 4 pomidory
  • 1 biała cebula
  • 1 marchewka
  • 1 duży ziemniak
  • 1 cukinia
  • 1 l wody
  • 3 łyżki zielonego groszku
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • kilka ziaren kolendry
  • 1 łyżka pasty pomidorowej
  • sól, pieprz, cynamon i cayenne do smaku

Sposób przygotowania:

Ostra jarzynowa
Na początku cebulę, ziemniaka, marchewkę i cukinię obrać i pokroić w kostkę. Następnie w średniej wielkości garnku rozgrzać oliwę. Na oliwę wrzucić cebulę oraz po szczypcie cayenne i cynamonu. Smażyć przez 2-3 minuty. Do cebuli dodać wodę i zagotować. Następnie dodać pokrojone: ziemniaka, marchewkę i cukinię. Następnie wsypać groszek i kolendrę. Składniki gotować przez pół godziny na małym ogniu. Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Następnie usunąć gniazda nasienne i zetrzeć przez sitko. Starte dodać do zupy. Później dodać także pastą pomidorową i gotować jeszcze tak przez 10 minut.Na koniec zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.

Tagi:

cukinia