Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ostra pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna pasta jajeczna ta wersja jest bardzo ostra bo z dodatkiem chrzanu najlepsza ze świeżym pieczywem .

Ostra pasta jajeczna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ostra pasta jajeczna

 

  • 5 jajek
  • 1 słoiczek tartego chrzanu
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany.
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Ostra pasta jajeczna
Jajka ugotować na twardo. Ostygnięte obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce. Do startych jajek dodać chrzan , łyżkę śmietany , cukier , sól i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić według gustu. Pęczek szczypiorku umyć zimną woda i drobno posiekać dodać do pasty i wymieszać. Pasę nakładać na świeże pieczywo posmarowane masłem.
Ostra pasta jajeczna
Jajka ugotować na twardo. Ostygnięte obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce
Ostra pasta jajeczna
Do startych jajek dodać chrzan , łyżkę śmietany , cukier , sól i dokładnie wymieszać
Ostra pasta jajeczna
Pęczek szczypiorku umyć zimną woda i drobno posiekać
Ostra pasta jajeczna
Posiekany szczypiorek dodać do pasty i wymieszać