KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Ostre chiszpańskie chorizo z cebulką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prawdziwie ostre smaki chiszpani,

Ostre chiszpańskie chorizo z cebulką.

Składniki:

Ostre chiszpańskie chorizo z cebulką.

 

  • 100 gramm cienkich kiełbasek chorizo,
  • 1 dużą cebula,
  • mała cebulka,
  • dwie kolorowe ostre papryczki,
  • plasterek bekonu,
  • oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Ostre chiszpańskie chorizo z cebulką.
Na rozgrzaną patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy plasterek bekonu, gotowy wyciągamy na talerz i smażymy pozostałe produkty, pokrojoną w wiórki cebulę, jedną małą w całości, kiełbaski chorizo i dwie papryczki. Wszystko musi osiągnąć ładny szklący kolor, myslę że maksymalnie smażymy około 15 minut. Talerz dekorujemy bekonem i cebulą, na nich układamy kiełbaski i pozostałe składniki, jeśli lubisz musztardę można dodać do potrawy, ja jadam bez dodatków jakichkolwiek sosów aby nie zabić wspaniałych smaków. SMACZNEGO.