czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Ostrobok w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna rybka bez ości z sosem warzywnym

Ostrobok w warzywach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ostrobok w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Ostrobok w warzywach
Rybę skropić sokiem z cytryny, obsypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na golącym oleju. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i startą na grubym oczku cukinię. Doprawić. Podsmażyć kilka minut, włożyć na patelnię rybę i przykryć. Po 10 minutach rybę przekręcić. Sos co jakiś czas mieszać, żeby się nie przypalił. Po kolejnych 10 minutach sos przełożyć na talerz, na sosie ułożyć rybę. Smacznego :)
Ostrobok w warzywach
Podduszone warzywa z dodatkiem startej na tarce cukinii