Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ostry sos musztardowy

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Musztardę rozetrzeć w miseczce z ketchupem i posiekaną zieleniną. Mieszając dodawać

Ostry sos musztardowy

Składniki:

Ostry sos musztardowy

 

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki ze szczypiorkiem
  • 1/2 szkl maślanki
  • sól
  • pieprz
  • ostra sproszkowana papryka
  • ocet owocowy

Sposób przygotowania:

Ostry sos musztardowy
Musztardę rozetrzeć w miseczce z ketchupem i posiekaną zieleniną. Mieszając dodawać stopniowo maślankę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą sproszkowaną papryką i octem. Przyrządzony sos przed użyciem schłodzić w lodówce conajmniej 30 minut. podawać do potraw z jajek gotowanych, do potraw mięsnych i rybnych.