Sposób przygotowania:
Otrębowe kotlety
1. Pierś z kurczaka ktoimy na kotlety, tzn na średniej grubości płaty. 2. Za pomocą woreczka i tłuczka wyrównujemy ich grubość uważając, żeby nie zrobić dziury. 3. Posypujemy kotlety równomiernie przyprawami: wegetą, solą, pieprzem, szosnkiem, papryką. 4. Na jeden talerz wysypujemy mąkę, do drugiego wbijamy jajka, na trzeci wysypujemy otręby. Do otrębów można dodać trochę papryki mielonej i wymieszać dla koloru przy podsmażaniu. 5. Rozkłócamy jajka i panierujemy kotlety, obtaczamy kolejno w mące, jajku i otrębach z papryką. Otręby trzeba trochę docisnąć do kotleta, żeby nie odpadały. 6. Rozgrzewamy patelnię z kilkoma łyżkami posolonego oleju i smażymy kotlety. Smacznego!