dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Otrębowe racuchy z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Racuszki z otrębami owsianymi i jabłkiem. Smaczne i proste w przygotowaniu placki na śniadanie dla dzieci.

Otrębowe racuchy z jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Otrębowe racuchy z jabłkiem

 

  • 2 jajka
  • 2 łyż cukru
  • cukier waniliowy
  • 1/2 szkl otrąb owsianych
  • 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl maślanki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jabłko
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Otrębowe racuchy z jabłkiem
Jajka wbijamy do miski. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Ucieramy. Następnie wlewamy maślankę i całość dokładnie ubijamy. Dodajemy mąkę z proszkiem oraz otręby. Dokładnie mieszamy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy do ciasta. Dokładnie mieszamy. Na patelnie z rozgrzanym tłuszczu wlewamy łyżką porcje ciasta i smażymy racuchy z obu stron na brązowy kolor. Smacznego!
Otrębowe racuchy z jabłkiem
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Otrębowe racuchy z jabłkiem
Do jajek dodajemy maślankę a następnie mąkę i otręby.
Otrębowe racuchy z jabłkiem
Na koniec do ciasta dodajemy starte jabłko.
Otrębowe racuchy z jabłkiem
Smażymy racuchy z obu stron na złoty kolor.