kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Otrębowe rogaliki z oregano

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chrupiąca skórka i miękkie wnętrze z nutą oregano i otrębami. Cudowny początek pysznego dnia (nie tylko dla dzieci)!

Otrębowe rogaliki z oregano

Składniki:

Otrębowe rogaliki z oregano

 

 

Sposób przygotowania:

Otrębowe rogaliki z oregano
50 ml wody mieszamy z drożdżami, łyżeczką cukru i łyżką mąki i pozostawiamy na 15 minut. Z mąki, rozczynu, soli, oregano, oliwy i reszty wody wyrabiamy gładkie ciasto. Pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy trójkąty. Zwijamy zaczynając od podstawy trójkąta ku szczytowi. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy prze 15 minut w 190 stopniach C.