paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

owijany ser w bekon

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie to może zastąpić tradycyjne koreczki

owijany ser w bekon

Składniki:

owijany ser w bekon

 

  • 30 dag bekonu
  • 15 dag sera emmentalera
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

owijany ser w bekon
Bekon za pomocą krajalnicy kroimy na bardzo cienkie plasterki. Jeśli nie mamy krajalnicy po prostu kupujemy już pokrojony bekon. Ser natomiast kroimy na kwadratu o wymiarach 3x 3 cm. Każdy kawałek sera staramy się dokładnie owinąć bekonem i spiąć wykałaczką. Każdy z zawiniątek układamy na blaszce wyłożonej papierem i grillujemy ok 2 min. Bekon powinien się zarumienić a serek roztopić.

Tagi:

sery ser