wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Owoce morza w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na owoce morza w pieczarkach

Owoce morza w pieczarkach

Składniki:

Owoce morza w pieczarkach

 

  • 30 dag krabów (mogą być mrożone)
  • 16 dużych pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 dag gotowanej szynki
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 żółtka od jajka
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Owoce morza w pieczarkach
Pieczarki umyć i osuszyć .Delikatnie oddzielić trzonki i pokroić je na drobno włożyć do miseczki .Dodać obrany i rozgnieciony ząbek czosnku.Gotowaną szynkę pokroić w kostkę.Zieleninę pokroić na drobno (szczypiorek,pietruszka,koperek)
Kraby wymieszać z pozostałymi składnikami,dodać żółtka przyprawić pieprzem do smaku.Powstałą masą wypełnić kapelusze od pieczarek i na koniec gotowe kapelusze wkładamy do parowaru na kilka minut.