misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Owoce morza z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niskokaloryczna potrawa dietetyczna.

Owoce morza z warzywami

Składniki:

Owoce morza z warzywami

 

  • 1 mały ogórek
  • 2 marchewki
  • 20 dkg małych pomidorów
  • 20 dkg cukrowego groszku
  • pęczek rukoli
  • ocet winny
  • oliwa
  • 8 dkg anchois
  • 2 ząbki zosnku
  • 8 małych cebulek
  • 80 ml oliwy
  • 15 dkg obranych krewetek
  • 15 dkg małych ośmiorniczek
  • 20 dkg kalmarów
  • 8 dkg mąki
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Owoce morza z warzywami
Ogórek, marchew, pomidory i rukolę pokroić na drobno, dodać groszek, przyprawić solą , oliwą i octem winnym i wstawić do lodówki.
Przygotować sos: anchois rozdrobnić, dodać posiekaną cebulę oraz czosnek.Wymieszać z oliwą.
Krewetki, ośmiorniczki i kalmary umyć i osuszyć następnie posypać solą i obtoczyć w mące.Olej rozgrzać i smażyć je na złoto z kazdej strony.Gotowe podawać z sałatką warzywną i sosem z anchois.