KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Owoce morza z włoskim makaronem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Owoce morza z makaronem i sosem z pomidorów.

Owoce morza z włoskim makaronem

Składniki:

Owoce morza z włoskim makaronem

 

  • kilka krewetek,
  • kalmar,
  • mała ośmiornica( najlepiej zamrożona)
  • pomidor,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 3 cm świeżego imbiru,
  • bazylia,
  • sól, pieprz do smaku,
  • garść makaronu,
  • sos rybny,
  • zielona pietruszka,
  • połowa puszki pomidorów,
  • dobra oliwa,

Sposób przygotowania:

Owoce morza z włoskim makaronem
Przygotowujemy owoce morza, myjemy, czyścimy, kalmary kroimy na obrączki, ośmiorniczki porcjujemy na małe części, krewetki obieramy z pancerza pozostawiając ogon. Na rozgrzaną patelnie skropioną oliwą wrzucamy przygotowane owoce morza i smażymy kilka minut, dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy przyprawami na koniec dodajemy ugotowany makaron al dente i mieszamy SMACZNEGO.