iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Owoce morze z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Owoce morza na masełku z czosnkiem

Owoce morze z patelni

Składniki:

Owoce morze z patelni

 

  • 5 szt macki kałamarnicy,
  • 5 szt kalmary,
  • 5 szt krewetki,
  • 5 szt małrze bez muszli,
  • oliwa,
  • masło,
  • 1 ząbek czosnek,
  • sól płatki

 

Sposób przygotowania:

Owoce morze z patelni
Owoce morza płuczemy i dajemy na patelnie na rozgrzaną oliwę .Następnie podlewamy wodą i dusimy ok 10 min pod przykryciem .Dodajemy wyciśnięty czosnek 1-2 zabki i troszkę masełka ok 1 łyżeczka ,dusimy jeszcze chwilę .Podajemy z płatkami soli morskiej i z świeżym koperkiem ,same lub do ryżu ugotowanego na sypko .Pyszne lekkie i zdrowie .