SUPERPRZEPIS

Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki

  • 1
  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki Więcej zdjęć (7)

Sezonowe owoce przykryte malinową pianką i waniliową kruszonką są rewelacyjne. Szybkie i bardzo proste do przygotowania.

Składniki:

Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki

 

Sposób przygotowania:

Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki
Mąkę z płatkami owsianymi, żółtkami, cukrem, cukrem z wanilią i masłem palcami rozcierać do powstania kruszonki.

Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Na dno włożyć pokruszone biszkopty, wsypać pokrojone brzoskwinie bez skórki, maliny i borówki, ( kilka odłożyć do dekoracji).

 Białka ze szczyptą soli i łyżką cukru ubić na sztywną pianę. Wsypać kisiel malinowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na owoce. Po wierzchu posypać kruszonką.

Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki
Z mąki i pozostałych składników przygotować kruszonkę.
Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki
Formę posmarować masłem i wsypać pokruszone biszkopty.
Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki
Na pokruszone biszkopty włożyć przygotowane owoce.
Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki
Białko ubić na sztywną pianę, połączyć z kisielem.
Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki
Delikatnie wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki
Posypać kruszonką i włożyć do nagrzanego piekarnika.