Owoce w galarecie wg Smakosza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

słodkie ,smaczne owoce w galarecie

Owoce w galarecie wg Smakosza

Składniki:

Owoce w galarecie wg Smakosza

 

  • Składniki:
  • 4 jabłka typu renety
  • pół szklanki cukru
  • szklanka wody
  • pomarańcza
  • opakowanie galaretki pomarańczowej

Sposób przygotowania:

Owoce w galarecie wg Smakosza
Przygotowanie:
Obrane jabłka pokrajać na połówki,wydrążyć gniazda nasienne.Obgotować połówki owoców w syropie,wyjąć kiedy będą miękkie,ale jeszcze zwarte.Ułożyć połówki owoców w dużej,szklanej kompotierce.Obraną pomarańczę przekrajać na połówki,następnie na półkrążki i ułożyć je między jabłkami.Do syropu dodać tyle wody,aby było 0,5 litra płynu,rozpuścić galaretkę i przestudzoną zalać owoce,wstawić do lodówki.