julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Owocowe muffiny z bitą i fasolkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne rozpywające się w ustach babeczki z marmoladą truskawkową, bitą śmietaną i fasolkami !!

Owocowe muffiny z bitą i fasolkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owocowe muffiny z bitą i fasolkami

 

  • 300 g mąki pszennej
  • 125 ml oleju
  • 125 ml mleka 3,2%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka rozm. M
  • 3 łyżki cukru
  • po 1 łyżeczce marmolady truskawkowej
  • + bita śmietana w sprayu
  • + fasolki dekoracyjne różowe

 

Sposób przygotowania:

Owocowe muffiny z bitą i fasolkami
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Do miski wbić jajka, wlać olej, mleko, mieszać łyżką. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier, wymieszać łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Na blachę wyłożyć papierowe foremki do muffin i nałożyć pół ciasta, na ciasto marmoladę truskawkową i przykryć pozostałym ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min. Upieczone babeczki pozostawić do ostygnięcia. Ostygnięte udekorować bitą śmietaną w sprayu i różowymi fasolkami. Smacznego :)
Owocowe muffiny z bitą i fasolkami
Do miski wbić jajka, wlać olej, mleko, mieszać łyżką
Owocowe muffiny z bitą i fasolkami
Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i cukier, wymieszać łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji
Owocowe muffiny z bitą i fasolkami
Marmoladę przed nałożeniem na cisto na babeczki sprawdzić czy jest gęsta (nie może być rzadka, bo muffiny nie wyjdą)
Owocowe muffiny z bitą i fasolkami
Na blachę wyłożyć papierowe foremki do muffin i nałożyć pół ciasta, na ciasto marmoladę truskawkową i przykryć pozostałym ciastem