kapitan_barbarossa

kapitan_barbarossa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Owsiane bliny z pastą z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Potrawa jest niesamowicie sycącym i zdrowym specjałem. Serwuję ją z musztardą, oliwkami lub kiszonym ogórkiem

Owsiane bliny z pastą z makreli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Owsiane bliny z pastą z makreli

 

Sposób przygotowania:

Owsiane bliny z pastą z makreli
Płatki gotujemy prze 3 minuty w 2 szklankach wody. Po tym czasie nadmiar wody odlewamy do naczynia. Jest to bardzo zdrowy wywar, który zawsze wypijam i który polecam wszystkim smakoszom. Płatki miksujemy z jajkiem, przyprawami i czosnkiem. Smażymy na wysmarowanej oliwą patelni (posługujemy się przy tym papierowym ręcznikiem). Gotowe bliny dekorujemy przygotowaną wcześniej pastą i opcjonalnie musztardą.
Owsiane bliny z pastą z makreli
Ciasto na bliny możemy przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce
Owsiane bliny z pastą z makreli
Pomiedzy poszczególnymi pariami przecieramy patelnię nasączonym oliwą papierowym ręcznikiem
Owsiane bliny z pastą z makreli
Niewykorzystana pastę z makreli możemy wykorzystać np. do robienia kanapek

Tagi:

jajko jajka