redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Niebiańska owsianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Prosta i smaczna owsianka, lekko zmodyfikowana przez co nabiera wspaniałego tajemniczego smaku. Dzieło Kingi Paruzel, finalistki Master Chef.

Niebiańska owsianka

Składniki:

Niebiańska owsianka

 

 

Sposób przygotowania:

Niebiańska owsianka
Niektóre przepisy wydają się banalnie proste, jednak czasami słowo „proste” jest trudne do osiągnięcia. W tym wypadku wystarczy mały drobiazg aby znaleźć się w raju. Niby zwykła owsianka, a jaka niezwykła się staje gdy z miłością podprażam ziarna na patelni. Uwielbiam ten moment kiedy po kuchni wesoło tańczy orzechowy zapach rumianych płatków owsianych, a mleko okrywa się słodkim kożuchem.



1.Płatki owsiane i  żytnie wymieszać. Podprażyć je na rozgrzanej, teflonowej patelni na złoty kolor. (nabiorą orzechowego smaku)

2.Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać podprażone płatki oraz szczyptę soli i miód.

3.Gotować na małym ogniu przykryte pokrywką  około 15 min.